El mètode

Des dels seus inicis l’Escola de Música Amics de la Unió neix amb una marcada vocació transformadora; entenem la música com una eina artística de primer ordre que ens ajuda en tots els aspectes de la vida, del més cognitiu al més social. Per nosaltres “els coneixements musicals no són una finalitat en si mateixos sinó un mitjà per aconseguir els nostres objectius: els d’educar els nostres alumnes en valors“. És per això que a la nostra escola aprenem a fer música per poder-nos socialitzar i per formar-nos en unes competències que van molt més enllà. Treballem, per tant, habilitats humanes que els seran útils fora de les aules.

Com que el pilar dels cors és tan fort, la resta de l’escola funciona amb una dinàmica similar: tots som part imprescindible d’un mecanisme. Per això s’ha creat la idea col·lectiva que “Amics de la Unió és una família” i cadascú hi pot tenir la seva identitat, des dels més petits fins als més grans. Tenir fites específiques per cada perfil fa que tothom es pugui sentir còmode i trobi el que busca dins de l’organisme.

Aquesta formació musical i humana la podem oferir gràcies a un equip de professors qualificat que, de forma flexible i creativa, segueix una pedagogia comuna fruit de tot el que hem après al llarg d’aquests vint-i-cinc anys. Durant tota la nostra trajectòria com a escola hem pretès fer de la música una vivència personal, transcendent i inoblidable per a cada un dels nostres alumnes, i així ho volem seguir fent.

Aquest mètode, ha fet que les nostres formacions actuïn de manera regular al Gran Teatre del Liceu, al Palau de la Música Catalana i a L’Auditori de Barcelona entre d’altres escenaris de prestigi; participin en festivals, certàmens i concursos internacionals i realitzin gires més enllà dels Pirineus. Unes experiències úniques i extraordinàries que també voldríem compartir amb tu. Ens hi acompanyes?

Oferta
d’estudis

Música per a Nadons
Minimúsics
Cicle Inicial
Cicle Elemental
Cicle Mitjà / Harmonia
Instrument
A la carta

Activitats

Concurs La Teva Nadala

Amics de la Unió convoca de cara al Nadal 2020/21 un concurs de temàtica nadalenca mitjançant el qual es poden aconseguir premis. Els participants han de penjar a les seves xarxes socials vídeos interpretant nadales de la forma més original i un jurat format pel professorat de l’escola de música escollirà la versió guanyadora.

Concurs de composició

Cada any convoquem un concurs de composició entre tots els nostres alumnes per tal de potenciar la seva creativitat musical. Les composicions es preparen a classe amb l’ajut del professorat en funció de l’edat i el nivell. Pels volts de la diada de Sant Jordi es fa l’entrega de premis.

Audicions d’instrument

Dos cops l’any, tots els alumnes d’instrument presenten davant dels seus familiars els coneixements que han adquirit. Les audicions serveixen per mostrar l’evolució dels alumnes i el resultat de la feina realitzada i també perquè agafin l’hàbit de tocar en públic.

Audicions de combo, cambres i col·lectives

A partir de Grau Elemental es potenciarà que es continuï fent classes col·lectives d’instrument, però en cada cas els professors recomanaran el millor a cada alumne. L’escola no estipula res com a obligatori, però valorem com a molt interessant l’opció de seguir treballant en grups de 2, 3 o 4 alumnes quan es consideri oportú. Hi ha diverses opcions: instrument col·lectiu, música de cambra, combos o Dissabeat, entre d’altres.

Vetllades musicals

Les vetllades musicals és un cicle de concerts que ofereix als alumnes de l’escola l’oportunitat de mostrar el seu repertori i acostumar-se a tocar en públic. Una estona de música variada en un ambient informal i proper.

Dissabeat

La millor manera d’aprofundir en el coneixement de l’instrument és aprendre a tocar en grup. D’aquesta manera es reforça la necessitat de l’estudi individual alhora que s’entén la importància de la coordinació amb els altres. És per això que els dissabtes al matí obrim l’escola per oferir la possibilitat als nostres alumnes de formar part d’un grup estable.

Drum fest

Aquesta activitat és un esdeveniment organitzat per Auvisa. Al llarg d’un cap de setmana s’ofereixen exposicions, tallers i masterclass pensades per als alumnes de percussió que es clausuren amb un concert d’artistes de la bateria reconeguts arreu del món.

Concerts

Cada any organitzem diversos concerts:

Concert de Santa Cecília: Té lloc a finals de novembre coincidint amb la festa de la patrona dels músics. Es tracta d’un concert amb caràcter benèfic a favor d’una ONG diferent cada any.

Concert de Nadal: Concert que clou el primer trimestre del curs just abans de les festes de Nadal i en el qual hi participa tota l’Escola Coral.

Concert de final de curs: Hi participen els cors de nens i nens de l’escola per a cloure el curs i ensenyar als familiars tot el que s’ha après.

Orquestrada: També a final de curs es fa aquest concert per tal que els membres de les orquestres presentin el fruit del seu treball durant el curs.

Colònies

Al maig els cors de l’escola fan un cap de setmana de colònies. És un moment per conèixer millor els companys mentre es reforça el treball de preparació del concert, gaudir d’activitats de lleure i vetllades lúdiques.

Trobades instrumentals

Un cop l’any, a mig curs, organitzem un cap de setmana en el que tots els alumnes d’instrument a partir de 7 anys practiquen per grups unes peces d’una temàtica concreta
que han estat treballant anteriorment a classe d’instrument. L’activitat finalitza amb un concert per a les famílies.

Anem de concert

Des de l’Escola de Música creiem que una formació musical completa no es fa només a les aules. Volem que l’alumne també conegui l’oferta musical que té a l’abast i és per això que us proposem anar de concert en família. L’any 2019/2020, els grups de Minimúsics, Inicis, Grau Elemental i Grau Mitjà van gaudir de les propostes de L’Auditori Händel & friends en un concert de música barroca interpretada per músics especialitzats i Maaambo! en un viatge a través del ritme de músiques de l’Amèrica Llatina.

Professorat

Departaments

Música per a Nadons

Minimúsics i Cicle Inicial

Cicle Elemental, Mitjà i Harmonia

Departament de Corda

Violí Mireia Puigmal
Violoncel Martí Buil

Departament de Vent

Flauta Roser Alemany
Clarinet i saxo Clàudia Bosch
Trompeta i trombó Gregori Amengual

Departament de Piano

Departament de Guitarra

Departament de Cant

Departament de Bateria i Percussió

Cors

Ja tens la guia
escolar?

La guia escolar desenvolupa cadascun dels estudis que l’Escola Municipal de Música de Llinars del Vallès ofereix durant el curs 2022/23. Hi trobareu informació detallada sobre els estudis en funció de l’edat i també informació i horaris de l’activitat de les formacions residents al Teatre Auditori de Granollers i els cors de l’escola coral.

Descarregar la guia

Contacte

Escola Municipal de Música de Llinars
Carrer Còrsega, 10
08450 Llinars Barcelona
Tel. 931 316 575
Mòbil 669 537 054

emmllinars@amicsdelaunio.cat

Gestió

Titularitat