Laia Saperas

Professora de flauta travessera

Laia Saperas bn

Laia Saperas i Llobet, nascuda el 1985 a Granollers. Atreta i motivada especialment pel repertori barroc i clàssic, va introduir-se a la música antiga cursant els seus estudis superiors a l’ESMUC. Encuriosida per les possibilitats dels instruments antics va estudiar el grau d’interpretació (2006-2010) i el màster d’interpretació de la música antiga (2015-2017) a l’ESMUC amb Marc Hantaï.

A dia d’avui interpreta amb flautes travesseres barroca i clàssica del constructor Martin Wenner.

Ha estudiat i après tocant molta música de cambra amb d’altres professors com Bruno Cocset, Andrew Ackerman, Jacques Ogg, Monica Pustilnik, Lorenzo Coppola, Xavi Blanch… entre altres.

Ocasionalment rep classes del flautista Wilbert Hazelzet, dins els cursos organitzats per la Universitat de Salamanca i la Caixa a ciutats com Granada, Vitòria, Miranda de Ebro, Ávila i Zamora.

Amb la flauta moderna segueix estudiant amb la flautista Pepa Orero.

En l’aprenentatge de l’instrument ha après entorn la respiració i la consciència corporal a través de la pràctica del ioga, el pilates i la tècnica Alexander tan necessàries en el cas de la flauta.

Propera sempre al món de la didàctica musical, ha rebut classes sobre la pedagogia de la flauta amb Arlette Biget, així com de la pedagogia musical entorn del mètode Orff, Gordon o Suzuki. Amb especialistes com Doug Goudkin, Marisa Pérez, Ester Bonal, Ana Quilez entre altres.

Atreta pels projectes de música comunitària ha participat com a professora en el projecte El Sistema (2010-2011), a Veneçuela (FESNOJIV) i treballa a projectes de música comunitària a través de Xamfrà a Barcelona ciutat.

Com a intèrpret és membre i fundadora del grup de cambra Triosatz, membre del quartet de flautes La Pétite Écurie, del grup de dones Kassia i del duet de flautes A Duo. Ha participat de vàries formacions i altres projectes fent col·laboracions.

Actualment treballa a l’escola de música Amics de la Unió, a Granollers on hi fa de professora de flauta travessera i a l’Escola de música municipal del Papiol.

A part de la seva formació musical, està titulada en el grau d’Humanitats per la UAB.

01/02/2017

Triosatz

Gestió

Titularitat