Alicia Martínez

Professora de cant

Alicia Martínez

Alicia Martínez Bonfill s’ha format de la mà d’Anna Alàs, Natasha Tupin i Grissel Ruiz, i ha cursat el Màster en Interpretació de la Música Antiga en l’especialitat de cant històric a l’ESMUC sota el mestratge de Marta Almajano. Així mateix, ha rebut els consells de Carlos Mena, Alexander Fleischer (Hochschule für Musik “Hanns Eisler” de Berlín), Michel Brun (Ensemble Baroque de Toulouse), Marcel Boone (Fachhochschule Nordwestschweiz de Basilea) i Carla Filipcic-Holm. Ha guanyat el I. Concurs de Cant organitzat pel Reial Cercle Artístic de Barcelona.

Com a solista, ha dut l’espectacle La danza de Céfalo y Procris. Arden! (dir. Nick Nguyen-Susana Egea) a la 41a edició del Festival Internacional de Teatro Clásico d’Almagro, i el Requiem de W.A. Mozart al festival Nits Culturals de Sant Pere Sallavinera. Així mateix, ha participat en la gira de la comèdia lírica catalana Tempesta Esvaïda de J. Serra, de la qual també ha enregistrat el corresponent CD per al segell Ficta (dir. Diego Martin-Etxebarria); i ha interpretat un dels rols protagonistes de Il Convito de D. Cimarosa (Òpera Jove). En l’àmbit de la interpretació amb criteris històrics, és la cantant dels grups El herir del ayre, dedicat a música hispànica del Renaixement, i Il Gesto Armonico, especialitzat en barroc francès, i col·laboradora de l’ensemble Dichos Diavolos.

Té una àmplia experiència com a corista professional: ha treballat en produccions de Barcelona Ars Nova (dir. Mireia Barrera) o del Cor de Cambra Francesc Valls (dir. Pere Lluís Biosca), és becada per l’Associació d’Amics de l’Òpera de Sabadell (dir. Daniel Gil de Tejada) des de la temporada 2015-2016, i ha participat en l’XI Festival d’Òpera d’Eivissa, entre d’altres.

En l’àmbit pedagògic, està postgraduada en intervenció logopèdica en trastorns de la veu per la Universitat Ramon Llull i formada en els nivells I i II d’Estill Voice Training (Voice Craft). Exerceix com a professora de cant i vocal coach a l’escola de la Societat Coral Amics de la Unió de Granollers i a la consulta logopèdica Alta-veu de Barcelona.

18/03/2020

Títol del vídeo

Gestió

Titularitat