Joan Vila

Director pedagògic i professor de música

Joan Vila

Nascut a Granollers (Barcelona), estudia al conservatori Josep Maria  Ruera d’aquesta ciutat amb Josep Mª Roger i Jordi Masó, al Conservatori Municipal de Música de Barcelona   amb Jordi Vilaprinyó continuant  els seus estudis amb Edith Fischer i Jorge Pepi i finalment realitzant el grau superior de piano amb Joana Crespo obtenint al 2003   el títol de Professor Superior de piano pel Conservatori Superior de Música del Liceu.

L’any 1997 és becat per participar a la  ” Semaine Internationale de piano de Blonay-St.-Légier ” Suïssa i el “Cours international” que es realiza simultaneament. Al mateix temps  participa en diverses classes magistrals amb Miquel Farré, Josep Maria Colom, Maria Iris Radrigan i Giussepe Maiorca.

Els anys 2007 i 2008 s’especialitza sota la direcció de Pablo Gómez Ábalos i Luca Chiantore en els cursos d’anàlisi i interpretació pianística de Musikeon a Valencia rebent classes magistrals de Frederic Rzewski, Jordi Mora, Piero Rattalino, Eero Tarasti, Anatoli Povzoun, Dimitri Bashkirov, Eric Heidsieck, Luis Fernando Pérez i Uri Caine.

Actiu també com a compositor ha escrit i arranjat diverses obres per a cor entre les quals destacar la cantata per a cor i orquestra

“Els Músics de Bremen”, La Filadora o bé la Suite de Nadal per a cor i piano estrenada en el 1r concurs Internacional de Cant Coral de Barcelona al  2008.

Ha format part de diverses orquestres i  grups com L’Horitzó, Grup Alou,  Companyia de Teatre Maria Castigo, La Rural Company, amb qui ha enregistrat tres discs, Coyote Dax, La Salseta del Poble Sec i ha estat pianista acompanyant d’importants grups corals de la comarca com el Cor Veus “Cor Infantil Amics de la Unió” i Cor de Cambra de Granollers.

Ha realitzat concerts en diverses ciutats d’Espanya, França i Itàlia amb diverses formacions cambrístiques entre les quals destacar els duos amb el violinista Oriol Saña, el tenor Jordi Casanova i  amb la soprano Isabel Ricciardi di Gaudesi.

Des del 1996 és fundador, director pedagògic i professor de L’Escola de Música Amics de la Unió de Granollers.

Des de 2012 és director de l’EMM de Llinars del Vallès i des de 2017 és director de l’EMM de Dosrius on desenvolupa un projecte pedagògic molt innovador a les diferents escoles.

Gestió

Titularitat